Στα πλαίσια του μαθήματος Τεχνολογία Τροφίμων, οι μαθητές της Β' Τάξης του Τομέα Γεωπονίας ανέλαβαν να παράξουν κρασί. Αρχικά μάζεψαν σταφύλια από το αμπέλι του κ.Φράγκου Κωνσταντίνου (ποικιλίες μοσχάτο και ροδίτη).
Στη συνέχεια στο σχολείο έκαναν τον απορραγισμό και πάτησαν τα σταφύλια με τον παραδοσιακό τρόπο με τα πόδια. Παρήγαγαν το μούστο, έλεγξαν τους βαθμούς και τη θερμοκρασία του ώστε να παράξουν ερυθρό οίνο καλής ποιότητας.
Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Φράγκο Κωνσταντίνο για την ευγενική χειρονομία προσφοράς των σταφυλιών στο σχολείο. Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό με τα βήματα οινοποίησης.